Kávé. Neked is szükséged van rá, hogy beinduljon a napod? Átérzem...
Ha még szereted is, nem csak szükségből fogyasztod, jobb ha tudod, hogy már létezik kávéegyetem. Bizony, az olaszok (na persze, ki más ;)) ezt is megcsinálták! És itthon is jelentkezhetsz a képzésre, földi halandóként, nem kell barista képzettség. Majd ott megkapod. :) Ha érdekelnek a részletek,  itt járhatsz utána.

Amennyiben elégedett vagy az eddig összegyűjtött tudománnyal (vagy legalábbis papírra nincs szükséged), mondok egy tippet, hogy még inkább élvezetessé tedd a reggeleket a tökéletes kávé élményét kiegészítve:


Mogyis keksz
-100 g teljes kiörlésű búzaliszt
-150 g zabpehely (nagyszemű)
-50 g mogyoró (durvára törve)
-5 evőkanál méz
-35 g vaj
-1 tojás
-1 csomag sütőpor
-1 teáskanál fahéj
- ha van otthon pl vörösáfonya, mehet az is

Ez (is) egy szupergyors, igazán egyszerű recept. Azért látod, hogy a Chokito effekt befigyel... Úgy van, ronda. De finom!
Mindent beborítasz a keverőtálba, összemixeled és kapsz egy tök ragacsos valamit. Na ez így rendben is van, nem kell rosszat sejteni. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazod, és ellapítod. (Tetszés szerinti méretben, személy szerint a vékonyabbat preferálom-az ropogósabb, kicsit amúgy is fel fog jönni a sütőpor miatt.) 180 fokra előmelegített sűtőbe dugod, úgy 20 percre. De a színén látod, ha kész, mellé lőni nem lehet.

30 perc alatt kapsz egy finom és viszonylag egészséges (igen, le mertem írni :D) reggeli rágcsát, tökéletes. Lenne. Ha olyan létezne. Azért próbáld csak ki.